fredag 7 september 2012

Varför hittar inte bina hem till kupanJag är biodlare sen 40 år tillbaka. Har varit bitillsyningsman . Det som händer med bina sen några år tillbaka är underligt och skrämmande. Drottningen lägger ägg som valigt men samhället ökar inte i storlek utan snarare minskar eller ökar inte. Då jag har som yrke Elektronik o Data har jag lagt märke att trådlösa nätverk ökar hela tiden. Bara i mitt hem finns 2 st trådlösa ratrar till datorer, mobiltelefoner med alla dessa sändarmaster. Elverket har fjärravläsning av elenergin som förbrukas i hemmet. Sammfäligheten har också fjäravläsning av den energi som förbrukas i varige fastighet. Bara i vårat område finns 180 fastigheter. Med andra ord det finns många sändare ca 780 i detta bostadsområde och i hela samhället finns det väldigt många sändare som har tillkommet på senare år. Jag tror att detta har ett starkt samband med att bina inte hittar hem till kupan. Om nu detta har ett samband är det ett mycket större problem för våran existens.
Ingemar bergkvist

1 kommentar:

  1. Jag tittade på ett program i TV2 angående biodling på taken i New York. Man har problem med att bina ”försvinner”. Bina förlorar bevisligen orienteringsförmågan. De ”hittar inte hem”. Biodlaren tror att all elektromagnetisk strålning som har tillkommit på senare år stör deras förmåga till orientering.
    Får vi brist på pollinerande insekter får vi ett stort problem med livsmedelsförsörjningen. Bina står för 70-75% av all pollinering.
    På något sätt måste man lösa problemet. Hur löser man detta? Hur aktiv är forskningen kring detta? Jag letar ofta men har svårt att hitta forskningsresultat. Forskningsresultaten måste spridas ut över hela världen.

    Ingemar

    SvaraRadera